W3C Suomen toimisto

Verkkopalveluiden teknologisen perustan standardointi (W3C:n näkökulmasta)

Ossi Nykänen (ossi@w3.org)
W3C Suomen toimisto
Tampereen teknillinen yliopisto

Tämä esitys kertoo lyhyesti World Wide Web Consortiumista (W3C) ja sen toiminnasta. (Suurin osa tekstin linkeistä viittaa englanninkielisiin sivuihin.)

Tiivistelmä

World Wide Web Consortium (W3C) on kansainvälinen konsortio. W3C kehittää Web-perustekniikoihin liittyviä teknisiä määrityksiä ja ohjeita. Työ tapahtuu yhdessä W3C:n jäsenorganisaatioiden, konsortion kiinteän henkilökunnan ja Web-yhteisön kanssa. Työn tavoitteena on ohjata Webin kehittymistä täyteen mittaansa.

Webin tulee toimia kokonaisuutena. Tämä edellyttää yhteensopivien teknologioiden pitkäjänteistä ja huolellista kehitystyötä. Kehitystyö on jaettu eri aktiviteettien muodostamiin osiin. Työn keskeisenä tuloksena syntyy suosituksia jotka ohjaavat tietokoneohjelmien, palveluiden ja sisällön toteutusta. Suositukset tarjoavat siten osaltaan mahdollisuuden esimerkiksi yhteensopivien ja laadukkaiden verkkopalveluiden suunnitteluun.

Saavutettavuus on W3C-työn osa-alue. Saavutettavuustyö W3C:ssä sisältää tekniikoiden ja suositusten kehitystyötä. Myös työn tunnettavuuden lisääminen ja tehtävien koordinointi on tärkeää.

Poimintoja keskustelun perusteella