W3C

W3C-yhteisö kokoontuu keskustelemaan Webin tulevaisuudesta

Satoja kansainvälisiä osallistujia vaihtamassa ideoita ja koordinoimassa työtä

Yhteystiedot Amerikka, Australia --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 tai +1.617.253.2613
Yhteystiedot Eurooppa, Afrikka ja Lähi-Itä --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94 tai +33.676.86.33.41
Yhteystiedot, Aasia --
Yasuyuki Hirakawa <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170

(Tiedote on saatavilla myös englanniksi. Ks. myös lehdistötiedotteita eri kielillä.)http://www.w3.org/ -- 7. marraskuuta 2007 -- Seuraavan HTML-version kehittäjät, Semanttisen Webin kehittäjät, tietoturva-asiantuntijat, Web-saavutettavuuden puolestapuhujat ja median edustajat kokoontuvat tänään yhdessä Cambridgessä (Massachusetts, USA). W3C toivottaa yli 400 asiantuntijaa ympäri maailmaa tervetulleeksi jännittävään Plenary-päivän ohjelmaan (ks. Plenary Day Program) jossa käsitellään Webin tulevaisuutta muovaavia kysymyksiä. Plenary Day -tapahtuma ("yleiskokous", suom.huom.) on kokousviikon (ks. (Plenary) week of meetings) keskeisin tapahtuma Hyatt Regency Cambridge Hotellissa missä yli 40 ryhmää kokoontuu vaihtamaan ideoita kokouksissa ja käytäväkeskusteluissa.

Tänä vuonna Plenary-päivän ohjelma (ks. Plenary Day Program) käsittää paneelikeskustelun W3C ja laajalle levittäytyneen kehittäjäyhteisön suhteesta; HTML5 ja XHTML2 -tekniikoiden ratkaisemista haasteista; W3C:n muodostuvan vision videon reunaehdoista Webissä; ja eri aiheita käsittelevistä ns. lightning talks -esitelmistä joiden tarkoitus on informoida, haastaa ja inspiroida kuulijoita.

Ohjelman päättävä keskustelu "Cracks and Mortar" W3C:n johtajalta Tim Berners-Leeltä tarjoaa katsauksen tämän päivän Webiin ja tarkastelee lähemmin merkkejä Webin kehityksen tulevaisuudesta.

Median edustajat tapaavat W3C:n johtajan Tim Berners-Leen ja Platinum-sponsorit erityisessä medialle tarkoitetussa tiedotustilaisuudessa. W3C kiittää Platinum-sponsoreitaan BEA System, Cisco, IBM ja Nokia, näiden anteliaasta tuesta tapahtuman järjestelyissä.

Tietoja World Wide Web Consortiumista (W3C)

World Wide Web Consortium (W3C) on kansainvälinen konsortio jossa jäsenorganisaatiot, kiinteä henkilöstä ja W3C-yhteisö työskentelevät yhdessä kehittäen Web-standardeja. W3C toteuttaa tehtäväänsä ensisijaisesti asettamalla Web-standardeja ja ohjeita joiden tarkoituksena on varmistaa Webin pitkäjänteinen kasvu. Konsortion jäseninä on yli 400 organisaatiota (ks. Members). W3C:tä hoitavat yhdessä MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (MIT CSAIL) USA:ssa, European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) Ranskassa ja Keio University Japanissa. W3C:llä on myös aluetoimistoja ympäri maailmaa (ks. Offices worldwide). Saadaksesi lisätietoja World Wide Web Consortiumista, katso http://www.w3.org/