W3C

Mediatiedote: W3C kutsuu koolle Web-teknologioiden Plenary-viikon marraskuussa (Cambridge, MA, USA)

W3C avaa ovet keskusteluille, toiminnalle ja verkostoitumiselle 7. marraskuuta

Yhteystiedot Amerikka, Australia --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 tai +1.617.253.2613
Yhteystiedot Eurooppa, Afrikka ja Lähi-Itä --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94 tai +33.676.86.33.41
Yhteystiedot, Aasia --
Yasuyuki Hirakawa <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170

(Tiedote on saatavilla myös englanniksi. Ks. myös lehdistötiedotteita eri kielillä.)


http://www.w3.org/ -- 16. lokakuuta 2007 -- Web-standardien kehitystyön johtajat ovat tulossa Cambridgeen, Yhdysvaltoihin viikoksi keskustelemaan, ratkomaan ongelmia ja verkostoitumaan, Webin tulevaisuuteen liittyen. Median edustajat kutsutaan nyt ensimmäistä kertaa mukaan viikon keskeiseen tapahtumaan, Plenary Dayhin ("yleiskokous", suom.huom.)

W3C:n Technical Plenary -viikko järjestetään 5-10 marraskuuta Hyatt Regency Cambridge hotellilla. Mukana ovat ennätysmäiset 39 W3C:n työryhmää ja seurantaryhmää, W3C:n neuvoa-antava ohjausryhmä sekä W3C:n ohjausryhmä. Plenary Day muodostaa viikon keskeisen keskustelevan ja osallistavan ytimen.

Keskiviikkona 7. marraskuuta järjestettävä Plenary Day on viikon tapahtumista suosituin. Puhujapaneelit ja yksittäiset puhujat tarkastelevat W3C:n ajankohtaisia kysymyksiä sekä suuntaa Webin tulevaisuudelle. Tämän vuoden ohjelmassa on paneeleja W3C:n ja kasvavan kehittäjäyhteisön suhteesta; haasteista joita HTML5:n ja XHTML2:n on esitetty ratkaisevan; W3C:n muodostuvasta visiosta siitä, mitä tarvitaan videosisällöltä Webissä; sekä räiskyvän valovoimaisia puheenvuoroja (ns. "lightning talks") -- viiden minuutin mittaisia esityksiä eri teknisistä aiheista joiden tarkoitus on informoida, haastaa ja inspiroida kuulijoita.

Median edustajia kutsutaan osallistumaan Plenary Day -tapahtumaan, sekä tapaamaan W3C:n johtajan Tim Berners-Leen ja tapahtuman "Platina"-sponsorit erityisessä mediatapaamisessa. W3C kiittää "Platina"-sponsoreita, BEA, Cisco, IBM ja Nokia, näiden anteliaasta tuesta tapahtuman järjestämiseksi.

Plenary Day -tapahtumaan osallistuminen on avoinna kaikille median edustajille, mutta tilaisuuteen on rekisteröidyttävä etukäteen osoitteessa http://www.w3.org/2002/09/wbs/35125/TPAC-Media/. Käynnissä on järjestelyjä niin etäosallistumista kuin fyysistä tilaisuuteen osallistumistakin silmällä pitäen, puhelinpalvelun ja irc-palvelun avulla. Lisätietoja ohjelmasta (englanniksi): Janet Daly, +1 617 253 5884 <janet@w3.org>.

Tietoja World Wide Web Consortiumista (W3C)

World Wide Web Consortium (W3C) on kansainvälinen konsortio jossa jäsenorganisaatiot, kiinteä henkilöstä ja W3C-yhteisö työskentelevät yhdessä kehittäen Web-standardeja. W3C toteuttaa tehtäväänsä ensisijaisesti asettamalla Web-standardeja ja ohjeita joiden tarkoituksena on varmistaa Webin pitkäjänteinen kasvu. Konsortion jäseninä on yli 400 organisaatiota (ks. Members). W3C:tä hoitavat yhdessä MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (MIT CSAIL) USA:ssa, European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) Ranskassa ja Keio University Japanissa. W3C:llä on myös aluetoimistoja ympäri maailmaa (ks. Offices worldwide). Saadaksesi lisätietoja World Wide Web Consortiumista, katso http://www.w3.org/