W3C

Mediatiedote

W3C:n mobiilin Webin aloitteen sponsorit julkisesti koolla Lontoossa 15 marraskuuta 2005

(tiedote on saatavilla myös englanniksi)

http://www.w3.org/ -- 25 lokakuuta 2005 -- The World Wide Web Consortium (W3C) ja mobiilin Webin aloitteen (Mobile Web Initiative, MWI, suom. huom.) sponsorit (MWI) järjestävät mobiilin Webin haasteisiin ja mahdollisuuksiin liityvän seminaarin 15. marraskuuta 2005. Puolen päivän mittaisen tapahtuman näyttämönä toimii British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) Lontoossa.

"Mobiilin Webin aloitteen tarkoituksena on tehdä Webin käytöstä arkipäiväistä myös mobiililaitteiden avulla", kertoo Tim Berners-Lee, W3C:n johtaja ja Webin keksijä. "W3C ja mobiiliteollisuuden johtajat työskentelevät yhdessä tehostaakseen Web-sisällön tuotantoa ja saatavuutta myös mobiililaitteiden ja mitä moninaisempien Web-sovellusten käyttäjien näkökulmasta."

Mobiilin Webin aloite tähtää rikkaampaan ja helpompaan Web-käyttöön

Käyttäjät odottavat että mobiililaittein saatavilla olevan verkko on palveluiltaan yhtä rikas kuin esim. työasemia käyttäen. Silti yhteensopivuuteen ja käytettävyyteen liittyy yhä ongelmia joista mobiilin Webin käyttäjät kärsivät. Mobiiliteollisuuden johtajien tuella W3C on hiljattain käynnistänyt mobiilin Webin aloitteen (ks. Mobile Web Initiative). Se tähtää olemassa olevien standardien hallittuun käyttöön myös mobiilin Webin sovelluksissa (ks. Mobile Web Initiative, news item).

Mobiilin webin aloite ensimmäistä kertaa julkisesti esillä Euroopassa

Julkinen MWI-tapahtuma tarkastelee nykyisen mobiilin Webin haasteita ja mahdollisuuksia. Ohjelma (ks. program) alkaa Tim Berners-Leen videoidulla tervehdyksellä, jota seuraa W3C:n Euroopan johtajan ja mobiilin Webin aloitteen johtajan, Philipp Hoschkan esitys ja visio MWI:n sisällöstä.

Mobiilin Webin aloitteen sponsorit keskustelevat kahdessa paneelissa: "Mobile Web Challenges and Potential" ja "Putting the Vision into Practice". Paneelien puheenjohtajina toimivat Rotan Hanharan (chief architect, MobileAware) ja Daniel Appelquist (senior technology strategist, Vodafone Group).

Päivän esitykset tullaan julkaisemaan verkossa. W3C järjestää tapahtuman edistääkseen MWI:n missiota, MWI-tietoutta (esim. tekniikoiden vaihtoehdot ja kehitys) operaattoreille, sisällöntuottajille ja laitevalmistajille välittäen.

Mobiilin Webin aloitteella vahvaa kansainvälistä tukea

Nykyiset 19 MWI-sponsoria ovat avaintekijöitä mobiilipalveluketjuissa. Tähän sisältyvät mm. sisällöntuotantovälineiden toimittajat, sisällöntuotantoon ja sisällön mukauttamiseen liittyvien palveluiden tarjoajat, laitevalmistajat, selainvalmistajat ja mobiilioperaattorit. Näitä ovat:

Afilias, Argogroup, Bango.net, Drutt Corporation, Ericsson, France Telecom, HP, Jataayu Software, mTLD, MobileAware, Nokia, NTT DoCoMo, Opera Software, TIM Italia, RuleSpace, Segala M Test, Sevenval, Vodafone ja Volantis.

Paikka- ja yhteystiedot

Päivämäärä: 15 marraskuuta 2005
Kellonaika: 8:30 - 12:30
Paikka: The British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), 195 Piccadilly, Lontoo - W1J 9LN, UK
Lehdistön rekisteröityminen: ota yhteyttä Salli Roskillyyn, w3c@saffroncoms.com (Tel: +44 (0)1763 208708 -- Mob: +44 07977 573003) tai täytä englanninkielinen ilmoittautumislomake verkossa.
Yhteyshenkilö, Amerikka ja Australia --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 tai +1.617.253.2613
Yhteyshenkilö, Eurooppa, Afrikka ja Lähi-Itä --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33 4 92 38 75 94 or +33 6 76 86 33 41
Yhteyshenkilö, Aasia --
Yasuyuki Hirakawa <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170

Tietoja W3C:n mobiilin Webin aloitteesta (W3C-MWI)

W3C:n mobiilin Webin aloitteen (ks. W3C's Mobile Web Initiative) tarkoituksena on tehdä Webin käytöstä mobiililaitteiden yhtä yksinkertaista, helppoa ja miellyttävää kuin pöytäkoneidenkin avulla. Mobiilipalvelujen tuotantoketjun avaintoimijat johtavat mobiilin Webin aloitetta MWI:n sponsoriohjelman avulla (ks. MWI Sponsorship Program). Työhön osallistuvat sisällöntuotantovälineiden toimittajat, sisällöntuotantoon ja sisällön mukauttamiseen liittyvien palveluiden tarjoajat, laitevalmistajat, selainvalmistajat sekä mobiilioperaattorit. MWI:n jäsenet kehittävät sisällöntuotannon ohjeita, tarkistuslistoja ja parhaita käytäntöjä sekä kuvailutietoja joiden avulla sisällöntuottajat voivat mukauttaa palvelunsa eri laitteisiin sopiviksi. Saadaksesi lisätietoja, ks. http://www.w3.org/Mobile/

Tietoja World Wide Web Consortiumista (W3C)

W3C perustettiin ohjaamaan Webin kehittymistä täyteen mittaansa. Se kehittää yhteisiä sopimuksia jotka edistävät Webin kehitystä ja varmistavat sen eri osien yhteensopivuuden. W3C on kansainvälinen liikeyritysten ja organisaatioiden muodostama yhteistyökonsortio jonka toiminnasta vastaavat MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory Yhdysvalloissa, European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) Ranskassa ja Keio University Japanissa. W3C tarjoaa mm. seuraavia palveluja: sovelluskehittäjille ja loppukäyttäjille tarkoitettu World Wide Web -tietopankki, standardien esittelemiseksi ja niiden käytön edistämiseksi tarkoitettuja koodien referenssitoteutuksia sekä useita erilaisia uuden teknologian esittelyyn kehitettyjä prototyyppi- ja esimerkkisovelluksia. Nykyään W3C:n jäseninä on yli 350 organisaatioita. Saadaksesi lisätietoja World Wide Web Consortiumista, katso http://www.w3.org/