W3C

Mediatiedote: W3C juhlii 10-vuotispäiväänsä Euroopassa

(Tiedote on myös saatavilla ruotsiksi ja englanniksi.)

http://www.w3.org/ -- 26 toukokuuta 2005 -- World Wide Web Consortium (W3C) juhlistaa 10-vuotista toimintaansa Euroopassa Perjantaina 3. kesäkuuta. Juhlatilaisuus järjestetään CERAMissa (Centre d'Enseignement et de Recherche Appliqué au Management), Sophia Antipolisissa Ranskassa.

W3C10 Europe on W3C:n 10-vuotisjuhlan toinen osa

Puolen päivän mittaisena tilaisuutena, W3C10 Europe tarjoaa osallistujille mahdollisuuden peilata Webin kehitystä, sen yhtenäistävää roolia Euroopassa sekä käytäntöjä jotka muovaavat Webiä osana eurooppalaisten arkea. Juhla seuraa viime joulukuussa MIT:ssä Bostonissa pidettyä tilaisuutta W3C10 Celebration. Huolimatta siitä, että osallistuminen on rajattu W3C-jäsenille, kutsuvieraille ja etukäteen ilmoittautuneille lehdistön edustajille, päivän esityksen ja puheenvuorot julkaistaan myös suurelle yleisölle.

Puhujina Tim Berners-Lee, eurooppalaisen Web-yhteisön näkyvät hahmot, W3C-jäsenet

Tapahtuman ohjelma alkaa Pierre Laffitten tervehdyksellä (Senator of Alpes-Maritimes ja Sophia Antipolis Science Park:in perustaja). Jacques Bus, Euroopan komission ICT-yksikön johtaja (Trust and Security in Network and Communication Technologies) sekä Ranskan teollisuusministeriön edustaja tarkastelevat W3C:n merkitystä Euroopassa.

Daniel Dardailler, W3C:n varapuheenjohtaja isännöi pääjuhlallisuuksia ja toimii ensimmäisen tapahtuman moderaattorina. Tim Berners-Lee, W3Cn johtaja ja Webin kehittäjä kertoo entisen CERN-kollegansa Robert Cailliau:n kanssa miten Web sai alkunsa CERNissä. Berners-Lee pitää myös keynote-puheenvuoron joka korostaa Web-standardien merkitystä ja tarkastelee haasteita Euroopan teollisuus- ja tutkijayhteisöissä.

Jean-François Abramatic (ILOG:in pääsuunnittelija) ja Gilles Kahn (INRIA:n johtaja) moderoivat kaksi esitystä, "The Web as Unifying Force in Europe" ja "Policies Shaping the Web in Europe."

Muita puhujia ovat mm. Daniel Appelquist (Vodafone), Peter Brown (Euroopan parlamentti), Isabelle Falque-Pierrotin (Ranskan valtioneuvoston jäsen ja Internet Rights Forumin puheenjohtaja), Richard Ishida (W3C:n kansainvälistämisaktiviteetin johtaja), Keith Jeffery (ERCIM:in johtaja) ja Eric Velleman (Bartimeus).

Täydellinen puhujaluettelo, sisältäen viime minuutin täsmennykset, on saatavilla verkossa (ks. W3C10 Speakers Web page).

Järjestelyt ja yhteystiedot

Päivämäärä: 3 kesäkuuta 2005
Kellonaika: 12:00-18:30

Paikka: CERAM, 60 rue Dostoïevski; Sophia Antipolis, Ranska

Lehdistö voi osallistuma, mutta osallistujien tulee rekisteröityä ennalta. Lisätiedot ja yhteydenotot, Marie-Claire Forgue, W3C Eurooppa, w3t-pr@w3.org.

Amerikka ja Australia --
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884
Eurooppa, Afrikka ja Lähi-Itä --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94 tai +81 90 12 08 04 57
Aasia --
Yasuyuki Hirakawa <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170

Tietoja World Wide Web Consortiumista (W3C)

W3C perustettiin ohjaamaan Webin kehittymistä täyteen mittaansa. Se kehittää yhteisiä sopimuksia jotka edistävät Webin kehitystä ja varmistavat sen eri osien yhteensopivuuden. W3C on kansainvälinen liikeyritysten ja organisaatioiden muodostama yhteistyökonsortio jonka toiminnasta vastaavat MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory Yhdysvalloissa, European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) Ranskassa ja Keio University Japanissa. W3C tarjoaa mm. seuraavia palveluja: sovelluskehittäjille ja loppukäyttäjille tarkoitettu World Wide Web -tietopankki, standardien esittelemiseksi ja niiden käytön edistämiseksi tarkoitettuja koodien referenssitoteutuksia sekä useita erilaisia uuden teknologian esittelyyn kehitettyjä prototyyppi- ja esimerkkisovelluksia. Nykyään W3C:n jäseninä on yli 360 organisaatioita. Saadaksesi lisätietoja World Wide Web Consortiumista, katso http://www.w3.org/