W3C

World Wide Web Consortiumin 10-vuotisjuhlatilaisuus joulukuussa

Amerikka ja Austaria --
Karen Myers, <karen@w3.org>, +1.617.253.5509 or +1.978.502.6218
Eurooppa, Afrikka ja Lähi-Itä --
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Aasia --
Yasuyuki Hirakawa <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170
(lehdistötiedote on saatavilla myös englanniksi)

http://www.w3.org/ -- 13 October 2004 -- World Wide Web Consortium (W3C) juhlii perustamisensa 10-vuotispäivää symposiossa 1. joulukuuta 2004 Bostonissa, Fairmont Copley Plaza hotellissa Päivän kestävä tapahtuma sisältää esittelyjä ja keskusteluja. Alustajina toimii Webin syntyyn vaikuttaneita valovoimaisia esiintyjiä joiden työ on ollut avainasemassa Webin kehittämisessä täyteen mittaansa; tuloksena Web joka on avoin ja saavutettavissa kaikille. Huolimatta siitä että tilaisuus on rajattu W3C-jäsenille, suunnitelmissa on julkaista tilaisuuden esitelmät laajemmallekin yleisölle.

MIKÄ: 10. juhlavuoden symposio, juhlistaen World Wide Web Consortiumin perustamista

Tilaisuus sisältää esitelmiä, keskustelua ja paneeleja, keskittyen henkilökohtaisiin näkemyksiin siitä miten Web sai alkunsa, kertojina ihmiset jotka olivat tuolloin asiaan vaikuttamassa; W3C:n rooli tänään ohjaamassa Webin kehittymistä täyteen mittaansa; esitelmiä ja visioita Webin tulevaisuudesta.

KETKÄ: Web-yhteisön valovoimaiset tähdet, W3C-tiimi ja jäsenet, sekä kutsuvieraat.

Päivän ohjelma alkaa MIT:n johtajan, Dr. Charles M. Vestin tervetulotoivotuksella. Vest oli avainasemassa rohkaisten W3C:tä sijoittamaan toimintonsa MIT:hin, ensimmäiseen W3C:tä isännöivään yliopistoon. Sir Timothy Berners-Lee, KBE, WWW:n keksijä ja W3C:n perustaja kertoo ystävistään, työtovereistaan ja teknologiayhteisön jäsenistä jotka olivat mukana Webin alkuvaiheissa, jakaen henkilökohtaisia muistoja ja kertomuksia siitä kuinka kaikki sai alkunsa. Robert Metcalfe, Ethernetin keksijä, 3Com Corporationin perustaja, ja nykyisin Polaris Venture Partnersin osakas, toimii päivän moderaattorina, esitellen paneelit ja puhujat jotka tarkastelevat Webin vaikutuksia liiketoimintaa, tieteeseen, koulutukseen, yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

Esitelmöijät kuten Jean-François Abramatic, Chief Product Officer, ILOG ja Michael Cosnard, Director of INRIA Sophia-Antipolis and Manager of ERCIM, tuovat mukaan eurooppalaisen näkemyksen Webin vaikutuksesta ja Webin perustamisesta. Denis Lacroix, Director Product Development, Amadeus, Takeshi Natsuno, Head of Multimedia Services Department, NTT DoCoMo, Tim O'Reilly, CEO, O'Reilly Media, ja William (Bill) Ruh, Global Practice Director, Cisco Systems esittelevät kansainvälisen liiketoiminnan ja teollisuuden näkökulmia. Muiden puhujien odotetaan varmistavan puheenvuoronsa piakkoin. Tiedot ilmestyvät W3C10-sivulla.

MILLOIN: 1. joulukuuta 2004

MISSÄ: Fairmont Copley Plaza hotelli, Boston, Massachusetts, USA

Julkinen onnittelukortti

W3C:lle voi lähettää juhlavuoden onnentoivotuksia kirjoittamalla julkiseen onnittelukorttiin .

W3C10:n sponsorit

World Wide Web Consortium on kiitollinen W3C10 Platinum -sponsorilleen MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratorylle (CSAIL), ja kaikille jäsenorganisaatioille, median edustajilla ja muille tukijoille jotka ovat tarjonneet taloudellista ja muuta tukea 10-vuotisjuhlatapahtuman onnistumisen varmistamiseksi.

Tietoja World Wide Web Consortiumsta (W3C)

W3C perustettiin ohjaamaan Webin kehittymistä täyteen mittaansa. Se kehittää yhteisiä sopimuksia jotka edistävät Webin kehitystä ja varmistavat sen eri osien yhteensopivuuden. W3C on kansainvälinen liikeyritysten ja organisaatioiden muodostama yhteistyökonsortio jonka toiminnasta vastaavat MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory Yhdysvalloissa, European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) Ranskassa ja Keio University Japanissa. W3C tarjoaa mm. seuraavia palveluja: sovelluskehittäjille ja loppukäyttäjille tarkoitettu World Wide Web -tietopankki, standardien esittelemiseksi ja niiden käytön edistämiseksi tarkoitettuja koodien referenssitoteutuksia sekä useita erilaisia uuden teknologian esittelyyn kehitettyjä prototyyppi- ja esimerkkisovelluksia. Nykyään W3C:n jäseninä on lähes 400 organisaatioita. Saadaksesi lisätietoja World Wide Web Consortiumista, katso http://www.w3.org/