News

Liittyminen jäseneksi

W3C-jäsenyys on avoin kaikille organisaatioille. W3C-jäsenet ovat kansainvälisellä näköalapaikalla vaikuttamassa ja muovaamassa Webin nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Jäseniksi voivat liittyä esim. liikeyritykset, tutkimus- ja opetuslaitokset sekä erilaiset hallinnon yksiköt. Jäsenyys on avoin sekä voittoa tavoitteleville (for-profit) että voittoa tavoittelemattomille (non-profit) organisaatioille.

W3C:n aktiviteetit perustuvat pitkälti jäsenmaksujen varassa organisoitujen työryhmien toimintaan. Vuosittaisen jäsenmaksun suuruus määräytyy organisaation toimintamuodon, päätoimiston sijainnin ja vuosittaisen liikevaihdon perusteella. Pieni, alle kymmenen hengen liikeyritys tai voittoa tavoittelematon suomalainen organisaatio voi liittyä jäseneksi minimissään 1 950 euron vuosittaisella jäsenmaksulla (kahden ensimmäisen vuoden ajaksi). Keskisuuret organisaatiot maksavat 7 800 euron, ja suuret 59 500 tai 68 000 euron vuosittaisia jäsenmaksuja, liikevaihtonsa mukaan. (Tiedot päivitetty keväällä 2013.)

W3C:n jäseneksi voi hakea verkossa; verkossa tapahtuva hakuprosessi on nopea ja yksinkertainen. Hakuprosessissa kerätään perustietoja jäseneksi hakevasta organisaatiosta ja aktivoidaan jäsenetuudet. Prosessin lopuksi allekirjoitetaan sopimus W3C-jäsenyydestä. Sopimus uusitaan vuosittain.

Jäseneksi pääsemisen jälkeen W3C-työ voi konkreettisesti jatkua mm. osallistumalla ohjausryhmien kokouksiin ja työryhmien toimintaan, tutustumalla W3C:n intranetiin, jne.

W3C Suomen toimisto auttaa mielellään kaikissa jäsenyyteen ja jäsenhakemukseen liittyvissä kysymyksissä.